Tuesday, May 30, 2017

Adaptasi Hero Seorang Cinderella





 "Dunia ni penuh dengan ketidakjujuran. Bila dah kena fitnah, 99% pilih untuk percaya"
- Nura Medina 

"In the situation of 99% of distrust, I am your 0.1 %  that will trust you. Always." 
- Tengku Ian Uzzam 



Tbh, aku  jarang sangat 'melayan' drama adaptasi ini, disebabkan first experience aku layan drama adaptasi dari novel favourite aku agak mengecewakan kan, so bermula dari situ, aku rasa macam, aku tak boleh layan. even orang ajak bagai nak rak pun, aku cam boo layan. heh

Sebab, aku ada expectation sendiri.

bila aku dah baca sesebuah novel itu, aku  dah imagine siapa yang pegang watak-watak dalam novel itu, dan personally, aku tak berapa suka kalau plot cerita sebenar dalam novel di ubah terlalu banyak bila dah jadi drama. so yah. aku tak layan kebanyakkan adaptasi. sebab aku setuju dengan kata-kata mak matluthfi

" imaginasi komersial mana sama dengan imaginasi personal" -  (238, Catatan Matluhtfi)

tapi Hero Seorang Cinderella ini aku rasa lain sikit, so far setakat 4 episod yang aku layan ini buatkan aku rasa macam tak boleh tinggal, plus watak Nura Medina yang dilakonkan oleh Miss Fazura  ni bagi aku  sangat 'kuat', unik, emosi turun naik, dan mampu memberi kesan kepada penonton.

tapi kalau nak buat kesimpulan untuk keseluruhan adaptasi ini , memang kena tunggu episod -espiod seterusnya lah.

Buat masa sekarang, HSC dah mendapat tempat di hati, gituhh. hahha. so kita tenggu je lah sampai ending.



pandangan part 1 ,

Athirah Amri
30 Mei 2017


2 comments:

Thank you!

Review Novel : Juita, Satu dalam Sejuta

Review Novel: Juita, Satu dalam Sejuta. Penulis: Kamalia Penerbitan: Jemari Seni M/s: 532 Genre: Malay Fiction Harga: RM 27.00 ...