Saturday, August 27, 2016

Review Travelog : Namastee India, Siti Noridah Ab. Rahaman






Aku baru saja selesai membaca Nasmastee India, sebuah travelog yang di tulis oleh seorang wanita berani dan kental, Siti Noridah Ab. Rahaman, atau pun aku sendiri memangil dengan panggilan Kak Et. Yeay!Sebagai permulaan, travelog ini diterbitkan oleh kak ET sendiri, dengan harga RM 25.00 / RM 28.00. Dan travelog mengandungi 184 muka surat. 

"Travelog ini mengisahkan tentang pengorbanan Siti Noridah Ab. Rahaman di India pada tahun 2014 dan 2015. Mengembara di India telah mengajar beliau banyak perkara tentang kehidupan secara umumnya. Malah Sepanjang tempoh pengembaraan solonya di sana, belia sering diuji

#Bookstore : Tempat kegemaran tambah koleksi buku & novel ?


"oi banyak gila buku! Sempat ke baca?" 
"Selalu lepak bookstore mana weh?" 

----

Meh la nak share sikit cerita aku dengan buku-buku aku,

Masa aku sambung degree dekat UM dulu, habit membaca ini terus subur dalam diri aku. Jadi berderet la buku/novel atas meja. Dia macam, satu hari aku tak belek buku/novel, aku akan  rasa something, macam ada benda tak buat lagi. semacam betul.

Thursday, August 25, 2016

Shortgetaway | Review : Gold Coast Morib International Resort & Kerepek House









Gold Coast Morib International Resort adalah tempat paling sesuai untuk bonding time bersama family
So, kitaorang booking apartmen 3 bilik  di Gold Coast Morib International Resort. Memandangkan, bil ahli keluarga 6 orang so rasanya 3 bilik itu dah lebih daripada cukup! 

Sekitar apartmen (3 bilik) yang aku kira bukan saja sesuai untuk gathering family tapi juga untuk bercuti dengan kawan-kawan.

Saturday, August 20, 2016

Review Novel : Cinta Tanpa Syarat, Qaseh Husna









Tajuk : Cinta Tanpa Syarat
Penerbitan : Alaf 21
Halaman : 496
Harga : RM 25.00 


aku dah habis baca Cinta tanpa syarat, sebuah karya dari Qaseh Husna. Aku rasa dia penulis baru eh? ke tak? 
Aku beli  CTS, sebab ending  dia macam best.

Wednesday, August 17, 2016

Review Buku : Jaulah Mencari Ibrah, Ubadah Zabidi





Pengenalan: 

Jaulah Mencari Ibrah ini merupakan tulisan Ubadah Zabidi. Sejenis travelog yang di terbitkan oleh Karya Bestari. Buku ini mempunyai 160 muka surat dan berharga Rm22.00 sahaja. "Label Turki sebagai negara sekular tidak pernah padam, namun hari ini seperti Turki negara paling Islam di kalangan negara-negara Islam. Perjalanan ini adalah untuk mencari hikmah" #sampaijadidaie

Saturday, August 13, 2016

Lepak #1 Book Haul (Buku buku Ogos) Ft Kinokuniya Cafe, O' Coffee Club Express (KLCC)




Hai 

Rabu hari itu, entah apa mimpi aku datang tiba-tiba nak sangat pergi Kinokuniya (Kino) Walaupun pergi Kino setiap bulan itu adalah hobi tapi kali ini beriya-iya nau aku nak pergi. entah mambang buku mana merasuk tak tahu lah. sampai tahap kalau aku tak jadi pergi, aku nak murung duabelasjam setengah la. Diskaun sikit setengah itu >.<  | so buku apa je aku beli?|

Monday, August 8, 2016

Review Buku : Pelukis Jalanan, Teme Abdullah





"Satu simbol ketekunan...original." - Saiful Nang





Pengenalan: 

Buku Pelukis Jalanan di tulis oleh Teme Abdullah. Tulisan setebal 215 muka surat ini merupakan terbitan dari Iman Publication yang boleh dimiliki dengan harga Rm 25.


Ulasan peribadi:

Buku Pelukis Jalanan ni aku beli sewaktu di Pbakl hari itu. Tapi itu lah dari beli sampai lah ke bulan 8, baru aku terbuka hati untuk baca Pelukis Jalanan ni. Kalau tak, memang tersepuk dekat rak buku je lah. Aku baca pun, sebab aku tengok ramai sangat duk tweet pasal buku ni best la, inspiring la

Trip Penang 3Hari 2Malam 😎

Pi Penang ini sebenaqnya plan B. Plan A nya aku merancang nak  ke Bromo, tapi memandangkan tiket kus semangat kus kus. Aku rebel sendiri, la...