Posts

Showing posts from July, 2016

Roadtrip : Trip makan tanpa rasa ragu-ragu ft Kulacakes Cafe.

Image
Kuantan, 
23 Julai hari itu, aku kena pi wedding member (sekolah rendah) aku dekat kuantan. dah 16 tahun tak jumpa, tuptup panggil makan kenduri. rasa macam tak patut kalau tak pi. majlis dekat dewan banquet, kampus Uia kuantan.

#Random : Jubah hitam itu cool eh? 🙆🏻

Image
Tajuk: Kenapa jubah, kenapa hitam menjadi pilihan (aku) ketika berpergian (gitew)?
Sebelum, aku menulis dengan lebih penjang berjela lagi, aku sekadar ingin mengingatkan bahawa, apa sahaja point yang di tulis selepas ini adalah merupakan pengalaman peribadi (aku) sendiri, yang gemar memakai jubah, hitam. Sungguh, tidak ada kaitan dengan mana-mana pihak. 😎
“Kenapa kau suka pakai warna hitam eh?” “Tak dek baju warna lain ke weh?” “Aku rasa something ahh dengan kau, asyik pakai jubah hitam je.”

Syawal pertama

Image
Syawal tahun ni kurang meriah sikit, mungkin sebab raya tahun ni aku sambut satu family dengan embah (nenek), mbok de (maklong sri) tanpa anak-anak di sisi, sebab semua turn raya rumah mak mertua.

so yang ada pagi raya yang buat bising ni pun adik beradik aku je lah. so pagi 1 syawal itu,

Review Novel : Vignette, Syud

Image
Awak memang suka cakap sepatah-sepatah kan? 
Ha. Saya memang suka cakap sepatah-sepatah.




Perasaan pertama selepas membaca Vignette adalah perasaan menyesal. Yeah. Aku menyesal sangat. Dan tertanya-tanya dalam kepala otak sendiri. Kenapalah aku hold lama sangat untuk baca Vignette ni?

Selepas baca Vignette, aku tanya lagi dalam kepala otak, kenapa lepas beli aku tak terus baca Vignette ni hah? *Geram dekat diri sendiri*

Pertama sekali,

Aku hold Vignette, sebab ni tulisan pertama yang ditulis oleh Syud yang aku beli. Dan aku tak pernah baca karya Syud sebelum ni. So aku ada satu persepsi, mengatakan novel ni tak best tapi aku beli jugak sebab masa time pbakl ritu, kalau beli combo dapat murah ke cane tah. so aku beli.

selepas dua bulan berlalu,

aku dah boring ya amat. so aku ambik je lah vignette dari rak buku dan aku mula baca. dalam masa dua hari, aku habis baca. Kira lama la kan dua hari?

sepanjang dua hari aku baca Vignette tu,

lepas ni, kalau syud buat novel, aku kena beli. lepas …