Posts

Showing posts from January, 2016

#Perlis 2016 : Last day

Image
Hari terakhir di Perlis.

1. Muzium Kota Kayang

Kami bawah zahroh pi Muzium Kota Kayang sebab dia request nak pi sini. budak sejarah memang suka pi tempat cemnih. baguih la hang zahroh. hewhew. macam- macam jugak lah dia tanya aku pasal Perlis. kenapa camni, kenapa camtu. bla- bla. sampai aku speechless la. Last-last aku pass dekat fathiah. Bahahaha. biaq fath ja jawab soalan si zahroh ni. kehkeh








2. Ladang Nira Kipli

Next, kami pi makan laksa dekat Ladang Nira Kipli. Tapi yang special nya dekat sini dah tentu la ayaq Nigha. Depa kata air nira tu sedap. Nasib juga Zahroh cakap sedapp. ahaha. yang lasi best, ampa boleh makan dalam ladang nira tu sendiri. ampa nampak dak pokok nira keliling pondok tempat kami makan tu. huih best gila kot. please. dah sampai Perlis, mesti pi sini k? (:


3. Kuala Sanglang. 
Lepaih makan, kami gerak pi arau sebab train kami ke KL jam 4.30 petang. tapi masa tu baru 2.30 macam tu kot. so fath bawak kami pi tempat yang aku sendiri pon tak pernah tahu (walaupun aku…

#Perlis 2016 | negeri paling sesuai untuk lari dari kesibukan.

Image
Hari Kedua

Flaspacking aku dan Zahroh jadi lebih meriah sebab member aku semua ada. Tikah, Farah & Fath! Jyeahhh. Depa dengan rela hati mau jadi tourguide. Depa baik. Jadi lah seperti depa. Ok hambar. haha ( tapi depa memang cool gila. teman kami pi semua tempat. thank you gaiss. muahciked!hahahahaha)

Kalau ada orang tanya aku " mana tempat yang best untuk aku escape se-ke-ti-ka dari kekusutan/kesibukan dan bla-bla."

aku tak teragak-agak untuk recommend Perlis Indera Kayangan. Ahaks-ahaks. Sebab mana-mana hang pi tempat dekat Perlis ni memang tak memerlukan bajet yang tinggi bahkan hang akan dapat menikmati pemandangan yang menghijau dan menenangkan hati. wuuuh!

1. Timah Tasoh Lake Resort.

 Ni sebuah resort. Yang nak menenangkan fikiran, boleh mai sini. Ampa pon boleh lepak resort.Tapi aku tak pernah la stay resort dia pasal rumah aku dulu dekat ja. so selalu datang,untuk ber- bbq, lepak lepak. dan nikmati keindahan alam semulajadi. Kali ini kami tak buat bbq tapi just b…

#PERLIS 2016 | Kuala Perlis

Image
Salam gais. and Yo?  Ahaks ahaks. walaupun dah  sebulan tak hapdet blog. tapi.. chill lah, baru sebulan je kot. -__-
Ya ya. Aku dah lama tak update blog. Sebab aku busy sikit dengan final year. Alhamdulillah. FYP dan final exam berjalan di atas track yang BENAR walaupun banyak kali nak tergelincir. haha. Semuanya telah di permudahkan-Nya. *itu hmpa kena tau  k* 
Jadi, untuk memeriahkan blog aku pada pada tahun 2016 ni,  aku akan berkongsi beberapa entry short trip  ke Kota Kinabalu (Disember 2015) dan Perlis (Januari 2016)
Aku start dengan entry ke Perlis,sebab aku baru je balik. So laju lah sikit aku nak menaip. herher. Member flashpacker aku kali ini ialah seorang member dari fakulti yang sama -jabatan berbeza dan dari negara yang berbeza. Zahroh member yang aku kenal melalui Sya. If korang baca entry di Singapore, then korang kenal la Sya. 
Zahroh tanya sama ada aku boleh teman dia ke Perlis. Then aku cakap, aku okay je. Since aku dah lama tak pi Perlis selepas pindah ke KL. kiran…