Posts

Showing posts from May, 2015

#SF2

Image
macam mana kita nak buat, kalau kita berhadapan dengan manusia yang menganggap apa yang kita buat itu sebagai sesuatu yang riak ( padahal , kita cuma mengajak mereka untuk buat something yang baik?) cth: post something di facebook.

hmmm,


 manusia itu tak kan lari daripada berkata-kata. dan kita tak mampu nak tutup mulut mereka. lagi satu, kita melihat pada penerimaan manusia. dalam hidup, kita berhadapan dengan dua jenis spesis manusia. pertama : yang selalu melihat kepada negatif. kedua : yang selalu melihat kepada positif. cabarannya ialah : apabila berhadapan dengan manusia yang pertama. Berlapang dada dengan spesis begini, sebab kita jelaskan kebaikan macam mana pun, they still try to find cacat cela jugak.  macam la kalau kita beri kertas A4 yang putih itu tapi kita buat satu noktah, they tend to see yang noktah hitam itu lagi daripada ruang putih yang lain. haaa camtu lah ibaratnya. kalau nak deal dengan manusia yang positif, tak de masalah. Sebab, mereka happy saja, kalau kit…

#SF1

Serabut.

datang tak diundang
datang  pula dengan tiba-tiba.

saat fizikal dan mental tidak bersedia,
semua bagaikan tidak kena.

lama dulu, waktu senang , teralpa,terlalai.
kini, waktu sempit, teringat pada-Nya

sakit, kifarah dari-Nya
Untuk hamba-Nya yang sering lupa


Manusia.





Manusia.

Image
Putih macam mana pun seseorang itu, kena ingat, dia tetap ada sisi hitamnya. Nama pun manusia.
    App | 7 Mei



Pbakl15

Image
wootssss. 





last week, lepas presentation dasar keluarga, aku bawa diri pergi pbakl. bawa diri kau.. bawa diri lah, presentation aku kelaut kot. mcm byk benda yang tak kena. walaupun aku dah cuba yang terbaik dan dpt respon baik dr lect and classmate so, tapi still rasa ada yang tak best.. tapi

aku enjoy je lah. malas nak fikir apa dah.

bagi menceriakan hati aku ni,

aku gerak g pbakl15. aku pi time weekdays,makanya tak ramai orang. selalunya aku pergi weekend, memang macam  dalam tin sardin la kan. pheww- selamat tak ramai orang sebab aku tak suka tempat crowded.kehkeh ( kiranya tak dek ahh aku serabut nak senggol bahu org ke, kena tolak ke kena pijak ke, kira aku bebas pilih buku sambil bersila sambil bersandar. pehh heaven rasanya! haha

dalam blog ni, aku nak ucapkan berjuta-juta lemon terima kasih sayang pada pd classmate aku yang sanggup tumpangkan motor (dgn kau je kau boleh rempit.haha) ,temankan  aku pegi pbakl memandangkan dia punya masa freeeeeeeee. mmg free sefreenye. haha. …