Posts

Showing posts from December, 2014

penghujung semester,

Image
kalau tak dek rasa gelabah,resah,gelisah,kecewa rasanya macam tak lengkap kalau enko itu manusia yang bergelar student. aku sendiri sedang melaluinya, tapi masih sempat menulis didalam blog betapa aku rasa semua perasaan itu.kehkeh Mana taknya, hujung-hujung minggu ke 13,14 ni lah seme benda pun kena submit, esaimen la, report la, artikel la, video lawatan la, dah jatuh hukum wajib submit kalau enko nak ada markah la~ kalau tak nak kau boleh watlek watpeace.
buat masa ni, kerja-kerja aku masih lagi berbaki 50%, nampak macam siket tapi sebenarnya banyak. artikel sirah aku masih kelam lagi. laporan(kajian agama) lawatan ke church hari itu pon samar-samar lagi, takhrij hadith pun,  phew-phew lagi, 
lagi satu benda aku risau ya amat pasal dinner jabatan. dan paling malang bila aku yg nan hado pengalaman ni yang kena organise. memang macam hape je la kan.dah la-baru-baru ni, isu tempat dinner kena reject padahal sebelum ni majoriti dah setuju,kejadah sangat! tapi so far benda itu dah sett…

Aku,

terserempak dengan Lan (bukan nama sebenar) dekat foodcourt. masa itu aku baru sampai. aku tanya dia, "ko nak pergi mana?" 
dia jawab, dia nak balik. so  alang-alang itu aku bawak kereta aku ajak la dia sekali,sebab aku tahu weekend, bas tak menentu. dari foodcourt nak kolej agak aa jauh jugak kalau nak menapak!
"tapi,kejap eh aku nak beli makan." 
"okay, eh jomlah jumpa  ira (bukan nama sebenar)  dekat sana" 
"aaaaa,takmau segan. dia mesti dengan geng dia."
"ahh kau tak payah nak segan sangat.jom-jom" 
aku biarkan je lah dia pergi jumpa kawan-kawan dia yang kebetulan tengah makan dekat situ juga, aku pergi lah beli makanan untuk malam nanti. lepas aku dah beli makanan itu,aku datang dekat Lan.  dia pun kenalkan lah semua-semua yang ada kat situ, taklah ramai ada tiga ornag je pun. yg sornag itu ex-kolej kitaorang.
so lepas aku dah sembang sikit2,kenal sikit2,aku pun nak blahlah.
waktu aku nak blah itu, Lan pandang aku, then automatic…