Monday, September 8, 2014

20 factsaboutme





lately, aku tengok dekat ig. orang duk 20factsaboutme tagged by bla bla, haa ni aku buat tak dek siapa yang suruh aku buat, aku buat sendiri je, Kau mampu ker? Haha *omjayy nyampah* haha! =P

1. Nama penuh fatin nurul athirah. so far, tak dek siapa lagi yang panggil aku dengan nama nurul.mungkin orang fikir tak sesuai dengan perwatakkan aku yang tak berapa nak lembut nih.

2. Lahir dekat kuantan, membesar dekat merata (banyak negeri) currently, dekat Perlis dan KL (bila orang tanya berasal dari mana? aku konfius nak jawab macam mana.

3. Aku suka baca novel. Dan start baca novel sejak umur 12 tahun . Novel first yang aku baca, Bicara Hati tulisan Damya Hanna.

4. Aku suka melancong. Itu penyakit keturunan.Melancong dalam negera/luar negara. Ikut bajet. tempat paling best yang aku pernah pergi Istanbul, Turki. Memang best gila!

5. Aku prefer kau/aku dari saya/awak atau I & you/ au ana /ente Tapi kalau orang tu yang mula dulu,aku follow with the flow ahhh cerita dia tapi aku dapat rasa  fake gila la kan.. Ahahaha! 

6. Aku tak pandai masak.Kalau aku masak,sayur pon boleh  hancur.

7.Aku suka gabungan warna biru dan hijau. Tiada maksud apa-apa.Haha.

8.Aku failed bawak kereta.sebab tak tahu jalan, lambat pick up. apatah lagi kalau bagi peta, jahanam la jawabnya. orang tunjuk jalan sepoloh kali pon aku masih bebal lagi nak ingat. aku boleh bawak kereta kalau time tu tak banyak kereta atau konvoi je. *masalah 'yakin diri' pon ye jugak.

9. Aku student UM la buat masa ni.

10. Aku suka  guna facebook & blog lagi.

11. Aku suka bersikap jujur dan minta orang lain jujur sama, walaupun hati aku akan sakit/org lain sakit tapi itu proses yang makan masa sikit. bagi aku kalau pendam, masalah tak boleh selesai. 

12. Aku suka tengok fashion dress muslimah  yang betul betuk muslimah sekarang macam calaqisya, zawara, EDZ, lovetodress_shop paling daebakk dia punya design ,tapi nak ikut/ beli total memang tak mampu ahh.Haha

13. Untuk jangka masa depan,aku plan nak smabung master - kaunseling dekat usim

14. Aku suka activity yang mencabar. flying fox, para sailing....  mencabar ke masalahnye? Haha.

15. Orang selalu cakap, aku sombong tapi  itu orang yang tak kenal aku betul-betul la. 

16. Aku anak sulung. Ada tiga adik. Dan aku selalu cari pasal dengan Iddin,bongsu.

17.  setiap apa yang aku nak buat, aku mesti fikir parents aku dulu.

18. Aku suka amik sesuatu benda dari sudut positif.*Nampak poyo tapi itu lah aku. 

19. Aku tak suka dengar cakap-cakap orang.  Kalau orang cakap banyak, ada aku kisah?

20. Aku buta sikit kalau orang cerita nak pergi tengok wayang, cerita itu ini.. sebab aku tak suka tengok wayang. bila cerita dekat wayang dah dekat dua tiga tahun lepas, baru aku tengok.Heh.

p/s: Soleh-S kalau baca, buat 20 facts about me eyh? Lol.

p/s/s: First dak kuliah, aku dapat satu esaimen. pengalaman memalukan, aku salah masuk dk. K bye.









1 comment:

Thank you!

Review Novel : Juita, Satu dalam Sejuta

Review Novel: Juita, Satu dalam Sejuta. Penulis: Kamalia Penerbitan: Jemari Seni M/s: 532 Genre: Malay Fiction Harga: RM 27.00 ...