Posts

Showing posts from June, 2014

Second Year : Done

Alhamdulillah, syukur pada-Nya
Tarik nafas lega.  Exam selesai dengan jayanya.  Aku cuba sedaya upaya. Yang selebihnya aku tawakal pada-Nya. 
Tahun dua berlalu jua Penuh dengan suka  duka Senyum tawa bersama mereka Masam mencuka juga dengan mereka

Ini bukan seloka Mahupun gurindam jiwa cuma kata -kata seorang yang gembira Gembira sehingga tidak terkata yang cuma hanya lah askara.
p/s: Selain plan nak buat short trip untuk bulan lapan. Tengah cari mana-mana ngo atau apa-apa agensi yang memerlukan suakrelawan sempena ramadhan.Anyone knows, let me know okay?


Ekhzemmm

Image
Salam, 


Tipu kalau cakap sekarang ni aku tak takut,tak gelabah ataupun cuak, sebab sem ni ada beberapa subjek yang boleh tahan 'membunuh' la juga.
Psikologi yang memerlukan aku kuasai semua konsep. Nak apply macam kau dah boleh jd kaunselor,ace konon kau kena handle kes klien. Nak harapkan soalan spot memang boleh jalan lah cita dia. -
Fiqh Kitab. Masalahnya aku kena hafal.Bahasa Arab aku dulu pon cukop-cukop makan. Hafal mmg senang, tapi dalam ekhzemm kalau kau blank, alamat nya kau punya paper exam tu boleh buat bungkus nasi lemak aje lah.
Metodologi penyelidikan Islam.Phewwwwww saja. Tidak terkata.
Rasanya yang lagi tiga tu aku boleh kasi caras A kot.Kahkah.(Mimpi sunggoh) Ulum al-quran, strategi dakwah,komunikasi dakwah .ehemmm. Aku tak tahu lah. Tapi aku takut lahh jugak.
Tapi takut-takut pon nak bawak ke mana? Bukan boleh bagi aku dekan pon. So hati,otak ,badan,rohani, please be nice to me okayh?Kita ada dua minggu lagi. Kita struggle bagi result gempak. Hadiah pada ibu ayah …