Tuesday, April 15, 2014

[RB] : B L U E S O R A N G J E L E B U : The Libyaman








Inilah indahnya membaca buku- kita dapat sampai ke tempat-tempat yang kita tak pernah sampai. Ternyata apa yang di sinopsiskan di belakang buku itu memang benar.

Novel ni kepunyaan pak cik.Pak cik suruh aku baca entah tak tahu sebabnya. Mungkin aku bukan jenis baca buku macam ni sebab feveret aku novel cinta. Jadi dia nak bina minat aku baca buku jenis macam ni.Aku agak je.

Dah dia suruh,aku baca tanpa banyak bunyi. Tapi tak sia-sia lah aku baca,sebab aku suka baca something yang berkaitan dengan pengalaman seseorang, berkaitan sesebuah tempat yang aku tak pernah pergi . 

Cerita pasal pengalaman libyaman ke sapa entah, buat aku membayangkan situasinya. Entah itu je yang aku mampu buat.

Senang baca sebab tatabahasa dia kira ngam standard darjah enam. takdek ayat komplex. tapi ada juga term arab yang aku tak paham tapi takpa sebab dia dah bg translation.

Tajuk :  B L U E S O R A N G J E L E B U
Penulis : The Libyaman
Terbitan : Dubook Press
Rating : 5/5

 Tajuk  yang best start dari,Jordan, raja hussein dan secebis nota fantasi dengan page yang seterusnya sampai habis. Nak taip setiap tajuk itu,aku malas.

Selamat membaca!


2 comments:

  1. Nak baca yang ni...macam best. Tapi tak rasa kalau saya beli, saya akan simpan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai iloveloaf ken,

      Kenapa tak simpan je? :)

      Delete

Thank you!

Trip Penang 3Hari 2Malam 😎

Pi Penang ini sebenaqnya plan B. Plan A nya aku merancang nak  ke Bromo, tapi memandangkan tiket kus semangat kus kus. Aku rebel sendiri, la...