Posts

Showing posts from March, 2014

#awakpakaibajumacammana?

Image
Aku pergi kelas seawal jam 7.50 pagi.Kebiasaannya lah.Dan kebiasaannya juga, aku pergi kelas, aku pakai je apa aku nak pakai. Kalau aku rajin, aku pakai la baju kurung ke jubah ke kemeja plus long skirt ke.Kengkonon la nak nampak ayu. 
.Pffft.
tapi bila time aku malas. eh tak, bila time aku terbangun lewat. sebenarnya lewat dan malas itu sama dengan je. 
Bahahaha!
aku redah je pakai seluar jeans dengan tshirt labuh. dan tudung pon hentam je syria hitam. dah la warna berkabung,kosong pula tu. tak berseri. lagi selekeh,aku pakai je tudung corak bunga-bunga-an yang tak bergosok. hopeless gila! 
sebab malas gila nak gosok shawl takpun tudung ikan bawal forever la tu kan. 
Sapa kesah,aku nak pakai apa pon!
Tapi tadi bila jumpa salah seorang classmate aku, tiba-tiba dia cakap
"Kau ni kalau kemas, kemas gila..Tapi kalau selekeh,memang nampak selekeh gila!" 
(aku tau dia nak cakap aku cantik!kah!) (mesti korang yang baca ni pon, buat muka senget sambil berkata " Ceh perempuan …

Cetusan Idea : Talk : Ijazah Vs Surat Nikah

Image
Cinta itu fitrah. Anugerah yang Allah hadiahkan pada setiap manusia. Dan bila kita , dengan bangganya mengatakan kita tiada rasa cinta itu tandanya kita sebenarnya menghadapi kecacatan dari segi emosi = abnormal :p 
Tapi sejauh manakah cinta yang kita nak bawa itu diberkati, dirahmati oleh-Nya? 
dan ini sedikit sebanyak perkongsian pada malam 13 Mac 2014 di pusat islam Uitm,shah alam. 
perkara yang dibincangkan terlalu banyak dan penyampaian dari panel juga sangat menarik, dengan bingkisan bunga-bunga ummi robiah,dan juga santai dan sempoinya nasihat ustzah isfadiah.. terkadang,khusyuk mendengar sampai tak mencatat :D
Mukadimah. Setiap yang disampaikan oleh ummi robiah dan juga ustazah isfadiah membuatkan diri mengangguk angguk mengiyakan. Siapa aku? Macam tak percaya terkadang , sibuk mencari cinta, kita lupa kita ni hamba allah yang sepatutnya menunaikan perintahnya,meninggalkan larangannya dahulu. dan kita terkadang lupa, kita anak yang membawa amanah dari ibu bapa untuk mencapai kejaya…

Pray4MH370 :(

Image
Usah kita merambu itu dan ini dalam bicara, Usah kita berkata bodoh,berlawak durjana, Usah kita berlagak, segalanya didalam genggaman kita.
Usah kita menentukan salahnya siapa,
kerana setiap takdir itu datang dari-Nya.
Ketahuilah saat kita berkongsi,'bersorak' di laman maya Ada hati yang memerhati dan terus terluka Tenangkan hati mereka dengan segaris doa Harmonikan mereka dengan sebuah pengharapan dari-Nya Sesungguhnya mereka itu tetap saudara kita 
Moga kita terus punya hati dan perasaan.


#Terussolathajat&doa.
#Doaitusenjataorangmukmin #AllahituMahaberkuasa.





Aku, botol dan korea!

Image
+Pinterest

Tajuk kemain lagi! Macam  citer aku,dia dan tong sampah plak ken! kah.kah.kah.

Kesah dia, 
masa aku nak terbang balik malaysia, aku pegi toilet incheon airport,botol air kosong memang ada je kat  tepi beg, sebab aim aku nak pegi toilet tu dah lama sebenarnya.haha! masalah urinary bladder ni payah la kan citer dia! 
HAHAHA.
so,masa aku nak isi air dalam botol tu tetiba ada ahjumma ni cuit-cuit bahu aku, aku pandang,dia senyum. Aku balas je lah senyuman dia yang  manis macam buah pelam madu tew, sambil kelip kelip mata. (tipu,aku tak penah buat aksi menggoda sebegitu ropa!)sebelum
kembali fokus isi air dalam botol,
ahjumma yg sama cuit-citbahu aku lagii?! ahjumma, uolsss tahu tak, iolsss tengah tahan nak terkucil nih... *sigh* Apa yang dia nak sebenarnya, 
bila aku pandang muka dia,muka aku waktu tu tak tau la describe macam mana, aku dah nak terkucil pastu, aku angkat kening kengkonon tanya dia,nak apa? dan kengkononnya dia paham apa yang dimaksudkan dengan angkat kening... 
dia tunju…