Posts

Showing posts from November, 2013

KOREA. BE INSPIRED. DAY 2

Image
Assalamualaikum! Hey you you! Yes you. Apa khabar?  Alhamdulillah,fine? Cool ;)
Aku rasa malam ni jiwa aku terkacau atau pun terkesan sikit sehingga ia menimbulkan kestressan dibenakku. Aku pernah dengar,kalau kita tengah stress,hold dulu dengan benda yang rumit yang kita sedang buat sebaliknya kita buatlah perkara yang boleh buat kita enjoy. Macam sekarang,aku tengah update blog, ini disebabkan dengan update blog,sedikit sebnayak,stress aku bagaikan melambai-lambai untuk pergi.Heh.
"Macam tipu jerp... macam tipu jerp.." Haha! Gurau ja lah =p

Bagi mengcoolkan balik jiwa aku, aku nak bentangkan pengalaman aku bercuti ke Korea. Mungkin tak semua tempat aku pergi,  Dan mungkin juga hati aku tak recover sepenuhnya dengan entry useless nih tapi sikit sebanyak korang boleh rasa macam korang dah pergi lah. 
Honestly, bila aku pergi Korea,aku tak rasa teruja sebagaimana perasaan aku pergi ke Istanbul,Turki walaupun tika itu aku seakan -akan mempunyai konflik dengan ayahnda tercinta. …

Korea.Be Inspired. NAMI ISLAND

Image
Assalamualaikum! :) 

Cuti mid sem kali ni,alhamdulillah aku ke seoul, Ada ke yang tak tau seoul kat mana?Takpa-takpa, jangan malu-malu  untuk bertanya.eheh! Seoul dekat korea ye adik-adik!. Alahh tempat yang korang suka Oppaaaangg tew. 
Haha! 
Aku pergi dengan family macam biasa. Flight jam 8.50 ke Saigon,Vietnam. (Transit) But then, flight delay dekat sejam lebih la jugak. Dugaan sungguh. Bayangkan kitaorang bertapa dekat KLIA sejak  5 petang.Pheww. Akhirnya,Jam 10.30  kitaorg fly. 
Sampai Vietnam, berduga-dugaan dengan staff Vietnam pulak!Sudahlah lagi 40 minit flight nak terbang ke seoul memandangkan kitaorang dah terlepas flight yg awal akibat dari delay oleh Vietnam Airline. Idk. Depa punya sistem ni main redah ke camna. Ada ke nama panjang kitaorang, dijadikan isu? Ciss bedebah sungguh! Yang pastinya,depa tak tau family name la hape kann.. Lepas tu nak scan beg pon satu hal, sorang cakap kena scan,sorang lagi cakap tak payah. Kena marah dengan pengetua yang dalam group kitaora…