Friday, October 25, 2013

Bertemu penulis alaf21 : Damya Hanna & Lynn Dayana




Assalamualaikum. 

Dear novelholic,

Ini cerita minggu lepas. Tapi dienterykan hari ini pasal boring plus dalam dilema. Tak nak cerita pasal dilema pun. Buat buang mood ke laut je. Tapi nak cerita juga pasal 'temu mesra bersama'  penulis. Jadi sudi-sudikanlah baca entry ni sampai habeh >.<  

Ahad lepas, bila sepupu aku ajak keluar dan kebetulan aku tengah sekeghol(scroll) facebook, aku pun mencadangkan kepada beliau, jom kita lepak alamanda je weh. Haha sebenarnya masa dia call aku tu, aku tengah baca wall alaf21 pasal Kak Damya Hanna dan Kak Lynn Dayana ada dekat MPh Alamanda dari jam 2 sampai 4 petang,huu aku pon apa lagi.Bagai dicita ,ulam mendatang.Eh?! Lewlsss

Gila nak berkisah,aku nana, dgn aini gamble je nih keluar dari kolej pukul 2.30 padahal nak pergi putrajaya tu pon,satu hape pon kitaorang tak tau.hahaha. kewsian sangot kan =p So berbekalkan mulut aku yang macam murai ni, tanya pak cik tepi jalan, tanya aci tepi toilet, tanya kak kaunter bas akhirnya kitaorang naik je Kl transit (tiket rm19 pergi balik) mahai hoi,haha sampai putrajaya dan amik bus dari Putrajaya sentral, 50 sen jew uolsss.dan beberapa ketika,kami pon sampai depan Alamanda.yeehoo! Gelabah biawak sangat! 

Jam dan tunjuk 3.40 dan  sepupu aku  tanya " nak pergi jumpa ahkakss penulis ke makan dulu?"
dan aku membuat muka seraya berkata " hoi jumpa ahkak penuliss dulu la wey... takut tak sempat pulak nak jumpa.haha" Masa tu punya ghairah la nak jumpa penulis feveret,sampai terlupa aku bawak rumet rupanya.haha alahaiii. ahkak lupa noksss.



Masa aku masuk Mph  itu ada mamat pakai baju pink, tengah cakap " mari-mari temui penulis novel bla-bla.. lebih kurang macam tu lah kot.Tak ingat la pulak time tu aku berpeluh-peluh berkejar takut tak sempat nak jumpa penulis feveret! Sekali lagi aku menjadi gelabah biawak.huh.

Banyak benda aku nak tanya pada kak Damya,kak Lynn (sebut nama pena je ni) Tapi bila dah ada depan mata macam kakuss pulaksss.heh. Serius gementar siot.Ntahhapehapentah.Masa itu,aku amik novel pergi bayar dan minta tolong kak Damya dan kak lynn sign.plus aku minta diorang address nama facebook aku,

Athirah petani pintar,ahahaha. Mengada sangat! =p  yalahh selalunya balas-balas komen je.



Tapi takpe, sebab kak lyn perasan kot nama fb aku tuh! ahakss *perasan*
Serius, korang mesti ingat aku macam ahh poyo je kan.

Tapi kalau korang jadi novelholic korang rasa la macam yang aku rasa, macamlah korang suka artis mana-mana kan,then jumpa diorang mst nak sembang ke snap sekeping dua ke.Macam tulah aku.haha.aku kurang minat artis :3

Aku teringin nak jumpa Damya hanna disebabkan novel pertama karya DH yang aku pernah baca "Bicara Hati." Novel yang berjaya menarik minat aku untuk membaca kisah pelbagai watak dalam helaian yang beratus dan setebal yang mungkin tanpa rasa bosan sedikitpun.

dan sejak aku baca Bicara hatilah, aku boleh jadi novelholic dari darjah enam sampai sekarang umur dah 21 hoi..ahh syahdu sungguh cerita ku ini =p


May Allah bless. Moga terus sukses! 
p/s: Saya baca tulisan akak since saya darjah enam sehingga sekarang =)
honestly, suka semua novel DH.
Bicara Hati, Sepi Tanpa Cinta, Rela Kumenanti,Ternyata Cinta,Saat cinta bersemi,Senafas Rindu,Ilham hati.
Baru habis baca BERIKAN AKU BAHAGIA. 
Tak tau nak komen apa, tapi saya suka gila! 



May Allah bless. Moga terus sukses!
Banyak-banyak novel  kak Lynn yang paling tak leh lupa. Tarikh Luput Cinta. Haha! Memang terbaik.
Serius tak rugi baca. berbaloi-baloi.plus cinta untuk disewa pon best! 
Hak Cinta terpelihara, jika benar cinta,
Now tengah layan CINTA PENCURI MIMPI.



Hahaha! Gambaq muka skima gua neh memang tak leh nak elak.Maapp yo!. Teruja setiap kali memikirkan ,acane diorang boleh create watak-watak dan plot cerita yang menarik,tertarik memang mantap.haha.dan aku sebagai pembaca boleh layan cerita depa. selagi realistik,aku on ja.haha Macam mana depa boleh survive buat cerita tebal-tebal sedangkan aku nak buat karangan stpm 800 pp tu pon tercungap cungap.ahahaha! alkisahnyee.Kagum kagum! 


Ini novel terbaru dari mereka!
 novelholic,korang jangan risau. ini best berooo! hahaha. Serius. tak rugi baca.


Kiranya aku happy gila dapat berjumpa dengam penulis novel dari alaf21 neh. Plus berbaloi-baloi aku habeh duit tambang g alamanda!Haha.Dapat cenderahati yang superdupercutehaha :)


Yang terakhir sekali, wahahaha! Thanks kazen sebab temankan aku plus belanja kenny.haha
First time lg,aku dah ajak kau merewang jejaoh. haha. Janji lepas ni aku bawak kau g foodcourt um je.hahaha! =p Kerja elok-elok okay .Jumpa Farid Kamil kim salam ke minta tandatangan ke.. eh tadi baru cakap tak minat retiss. alalala. 




Btw, sebelum blahh, nak ajak kengkawan yang minat novel gila plus yang terror main bowling( tipu jew) jom join aktiviti bersama penulis. Baca details yaw. Am not explain everything. time to sleep sampai esok pagi. wahahaha.Gempak kot kalau dapat sembang dengan depa! Kbye.


2 comments:

  1. seronoknya jumpa kak damya hanna. hana teringin sangat nak jumpa beliau. serius. hana memang suka baca karya2 beliau dan semua karya beliau hana beli utk jadi koleksi. teringin nak jadi mcm beliau. hehe tp jelesnya dengan awak sebab dapat jumpa beliau. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Asha :)
      Alhamdulillah, finally dpt jumpa kak DH jugak.haha *kebetulan*
      Seppp! Feveret sy jugak.

      Delete

Thank you!

Review Tentang ... Dhiya, Syud

" Andai waktu itu menunggu... mungkin dia boleh pulang tanpa perlu meredah hujan." - Syud  "Andai dia menunggu waktu...