Posts

Showing posts from October, 2013

Bertemu penulis alaf21 : Damya Hanna & Lynn Dayana

Image
Assalamualaikum. 
Dear novelholic,
Ini cerita minggu lepas. Tapi dienterykan hari ini pasal boring plus dalam dilema. Tak nak cerita pasal dilema pun. Buat buang mood ke laut je. Tapi nak cerita juga pasal 'temu mesra bersama'  penulis. Jadi sudi-sudikanlah baca entry ni sampai habeh >.<  
Ahad lepas, bila sepupu aku ajak keluar dan kebetulan aku tengah sekeghol(scroll) facebook, aku pun mencadangkan kepada beliau, jom kita lepak alamanda je weh. Haha sebenarnya masa dia call aku tu, aku tengah baca wall alaf21 pasal Kak Damya Hanna dan Kak Lynn Dayana ada dekat MPh Alamanda dari jam 2 sampai 4 petang,huu aku pon apa lagi.Bagai dicita ,ulam mendatang.Eh?! Lewlsss
Gila nak berkisah,aku nana, dgn aini gamble je nih keluar dari kolej pukul 2.30 padahal nak pergi putrajaya tu pon,satu hape pon kitaorang tak tau.hahaha. kewsian sangot kan =p So berbekalkan mulut aku yang macam murai ni, tanya pak cik tepi jalan, tanya aci tepi toilet, tanya kak kaunter bas akhirnya kitaorang…

SEMBANG CEKODOK XPRESI UM

Image
Assalamualaikum! :) 
 to all readers, happy eid adha! :) 
Baru-baru ini, jabatan pengajian media telah mengadakan satu program ' SEMBANG CEKODOK XPRESI UM' Event ni diadakan pada Khamis minggu lepas di Dewan Tunku Canselor, (DTC)  Universiti Malaya. Buat pertama kalinya aku join event sebegini rupa, kalau sebelum ni aku rasa malas gila, kali ni tetiba aku rajin gila. Sanggup redah jambagai! Haha. First intention aku, nak grab t-shirt 'This is our Voice'  je.Haha.Gelabah gila kan? Well,
Thanks to Lela, sebab teman aku redah jam.Padahal dalam UM je pon, tapi sebab waktu maghrib,waktu puncak so taram jelah! Parking dekat Bank Islam.then bermaghriban di surau comel rumah U. Dan berjalan kaki keseberang. Aku dan lela sampai time orang tengah  beratur panjang depan gate utama DTC. Masa tu aku dah nak balik, sebab ramai gila orang! Tapi memandnagkan aku dah redah jam, semata-mata nak kan t-shirt fgheee! Haha redah ja. 
Okay, time ni, Benda yang aku perasan dan buat aku sakit…

Sesi bertemu penulis ,kak Herna Diana di jualan gudang alaf21

Image
Sekarang Karangraf tengah buka jualan gudang hoi! Bagi peminat setia alaf21, korang patut pergi. Rasanya sampai esok kot.Esok 6/10 kan? Haaa. Pergi cepat.

Macam mana aku boleh pergi?, semalam masa aku tunggu nak  buat passport dekat jalan duta, aku scroll fb, tetiba nampak eh alaf21 buat jualan gudang lahhh. Yang bestnya jualan gudang ni kalau pergi dapat 80% kot... Gila tak pergi kan? Aku pun dr taman wahyu terus naik ktm dengan kak put g shah alam. Nampak tak menggilanya aku? Heh..Haaa. 

Sampai shah alam, aku mnx tlg pak ngah pick up.pick up.haha. Naseb la kan sapa suh dia cuti time jumat. Maceh pak ngah! 

Sampai karang kraf, gila naseb tak sawan. Memang la murah tapi tak rama orang snagat! Cool.Aku tak suka dtg time ramai org. Boleh pitam tetiba.

Banyak murah.Tapi disebabkan sem ni, aku rasa duit aku mengalir bagaikan air paip, aku pon beringat ingat lah! Kalau nak beli pakej, latest punya novel  4 buah = RM58.Murah hoi! Kalau beli satu-satu= 20 %.
Takpelah. Pasrah dengan kos hidup seka…