Posts

Showing posts from September, 2013

Review Novel : Eksperimen Cinta Oleh Anjell

Image
Assalamualaikum!

Overall cerita dia menarik untuk dibaca! Kiranya kalau korang menimbang-nimbang sama ada nak beli atau tidak, aku suggestkan kaurang beli. Tak rugi pun.Malas lah nak cerita jalan cerita ke apa ke, tapi aku nak cakap yang best lah cerita ni,aku baca pon asyik tergelak je.
Haaa. tu jelah. kehkeh!

Aku bagi 4/5 bintang! 4 tu kira mumtaz la hoi.haha  Selamat membaca ! :)
Short review please,kata otak lalu salur kepada jari. Heh. Aku kesuntukan masa dan juga idea. Terima Kasih.

I'rab,benda paling aku cuak dalam kuliah Arab.

Image
Nampak tak muka adik gugel neh? Muka yang menyedihkan!  Bayangkan aku dalam kuliah Arab.Haa.giteww :(
Stress,

buatkan aku rasa down.Buatkan  migrain menjengah tetiba. Buatkan aku tak boleh buat satu kerja apa pon. Kecuali tidur! Serius, minggu ni aku stress gila bila dua kali aku masuk kuliah bahasa Arab. Aku takdek masalah belajar b.Arab sebab dari form one aku belajar walaupun tak dek lah terror mana tapi still aku gumbira kalau belajar arab. 
Tapi kuliah arab yang aku lalui ni memang disaster habeh la :( HORROR! Ustaz Nik baik tade masalah,dengan lawak beliau yang memang saja nak bagi aku gelak nampak gigi, so kay. Tapi part I'rab tu aku macam clueless siket. Siket?Banyak sebenarnya! Dan sebab itulah jugaklah aku sakit kepala bila fikir turn aku kena i'rab, bila dah tau turn,aku dah sedia dengan berbekalkan jawapan yang aku konfem betol, ustaz melencong panggil orang lain pulak.Adehh! Malapetaka betul.
I'rab ni macam, zahaba,sebutnya zahaba, so kenapa kena baca zahaba?…

Review Novel Anthem : Hlovate

Image
DEAR  A.N.T.H.E.M,



Akhirnya, aku baca juga. Itupun setelah aku membebaskan hati,jiwa dan otak dari ancaman dan kritikan yang tak berapa enak didengar,konon konon tak berapa nak menggapai jiwa la anthem neh.eheh. Tapi, Bila dah baca,aku rasa macam biasa. Macam duk baca novel-novel Hlovate hak dolu dolu, hak lain lain tu je la.Semuanya dah baca kecuali Contengan Jalanan. (Sebab aku masih tak tertarik lagi nak baca walaupun novel tu sebenaqnya ada ja  tersimpan rapi dalam rak.)





Anthem, berisi,berilmiah itu mestilah walaupun watak hero dengan heroin kalau bukan engineer mesti doktor.haha. Dan mesti kes budak perempuan tak pun budak lelaki yang 'rebel' .. mencari- cari makna ISLAM yang sebenar.
Bagi aku, Anthem tertarik ada beberapa sebab. 
Pertama, Ada watak baru dan juga selingan watak lama. Seronok dan menggembirakan bla baca dialog-dialog yang aku rasa aku sendiri pun tak berapa nak faham sangat tapi aku try untuk fahamkan juga. Betapa gigihnya aku! heh. Disamping, aku menghay…