Posts

Showing posts from February, 2013

Review Novel : One day You'll Be mine Oleh Inawza Yusof

Image
Assalamualaikum w.b.t.
Malam ini,aku masih sendiri lagi didalam bilik.Seperti semalam.Tiada apa yang menarik akan berlaku,kalau aku tak on laptop,tak log in blog dan tak menulis entry walaupun sepatah dua askara. Roomate aku,Abby pergi retreat dekat Melaka. Amalia busy dengan projek Minggu Explorasi Minda.Aku bersenang lenang dihadapan skrin.Wallah~sangat awesome hidup aku sekarang.
Untuk menghairahkan hidup aku lagi,makanya malam ini,review "0ne day you'll be mine" akan menghiasi dinding blog aku yang kusam neh.

Terima kasih daun keladi, diucapkan buat ecah esani, atas kerelaan beliau menjadi model novel ini.



Biar aku mula dari awal supaya semuanya clear dengan apa yang aku rasa.Masuk Mph midvalley,aku terus ke bahagian highlight novel melayu dengan angah.Nampak Odybm,baca sinopsis then aku letak balik.Cover menarik,sinopsis lame.


Honestly,itu yang aku rasa.Lepas sejam,baru ada satu novel dekat tangan iaitu Cud (cinta untuk disewa) tidak dapat tidak,aku kembali mencapai Odymb.…

Bangkok : Siri 2

Image
Assalamualaikum w.b.t 
Wan-Nee(Hari ini ),aku mempunyai masalapang,alhamdulillah. So boleh la aku menunaikan janji yang satu itu.Menyambung travelog aku di Thailand. Travelog la sangat -__-
Hari ketiga- 12 Febuari 2013 bersamaan hari selasa.Kami meneruskan kembara kami ke Jabatan Mufti,Thailand di Nong Chok.Perjalanan mengambil masa selama setengah jam. Tempat yang kukira tidak strategik kerana ia agak berjauhan dari bandar Bangkok.Hmm, mungkin ia ditubuhkan di tempat yang ramai muslim.Agaknyalah.
Bangunan Jabatan Mufti,Thailand @ Sheikhul Islam Office

Dr.Witsarut Murad Lohwitee, membentangkan tentang misi,visi,tujuan dan fungsi sheikhul Islam kepada kami sebelum membuka peluang untuk kami mengajukan soalan.



Antara skop perbincangannya ialah berkaitan dengan  pendidikan.Dan sebenarnya,mereka banyak  menggunakan pendekatan yang ada diMalaysia.Walaubagaimanapun, 
kerajaan mereka tidak menawarkan biasiswa atau dana untuk menaja pelajar untuk sambung pelajaran ke luar negara.

Ada beberapa univers…

Bangkok : Siri 1

Image
Assalamualaikum w.b.t

Sawadee ka/krup
Khob khun na ka/krup for reading this blog!


Sempena semester dua yang baru sahaja terbuka( ter sebab tak sengaja buka kot.hakhak:p) ini,aku ada satu travelog hendak dikongsikan bersama-sama dengan korang.haha.
Nampak tak ayat aku, skima gila.Tapi percayalah ia lebih mudah untuk difahami dari aku menulis ayat-ayat 'rempit'kini :p
Bangkok,Thailand.Ya! 

Alhamdulillah,Minggu lepas aku pergi Bangkok. Dengan siapa?Oh.Sudah tentu dengan keluarga terchenta.Err.Maksud aku, ibu,ayah,angah,izzat dan iddin.Bukan suami dan anak-anak aku.kahkah:p(semua pergi sebab cuti sekolah,paling tak boleh tinggal ayah aku,banker tuu.haha:p) 
Trip kali ini ada perbezaan sedikit. Ada dua perbezaan dengan trip-trip kitaorang yang dulu. 
Satu : Kali ini ,aku dan keluarga pergi bangkok bawah anjuran Persatuan Pemikiran dan Pengembaraan Islam Perlis.Sebelum ini aku pergi dengan family sahaja.
Dua : Kebiasaanya,pergi mana-mana kitaorang naik apa tuh kenderaan yang ada sayap?Hah…

My birthday

Image
Assalamualakum w.b.t
Harap-harap semua pembaca blog sihat-sihat belaka.*Pap* Tepuk tangan sekali.Hari ini 7 Febuari 2013,hari lahir aku. So dikesempatan ini,aku nak memperkenalkan tuan punya blog yang putih suci lagi bersih ini secara rasmi sebagai hadiah hari lahir. for sure yang baca blog aku ni pon semua tak kenai aku lagi kan kan  ? -.-
Aku dilahirkan di kuantan ,pahang.dan sekarang menetap di chuping,perlis. Aku anak sulung dari empat beradik dan aku merupakan anak kepada seorang pekerja kilang dan seorang suri rumah sepenuh masa :") Terima kasih untuk mereka kerana membesarkan aku dan adik-adik tanpa lelah.
Nama aku fatin nurul athirah.Boleh panggil fatin,nurul atau athirah.haha =p Sekarang, genap berumur 21 tahun.*hakikat yang aku takmau terima tapi nak buat macam mana kena hadap la jugak kan..
Aku merupakan seorang pelajar ijazah sarjana muda dalam bidang dakwah dan pembangunan insan di Universiti Malaya.* please don't expect too much from me..Tetiba aku boleh speaking.ka…

Header Baru Oleh Aida Ludin

Image
Assalamualaikum w.b.t
Hye readers.Semoga sentiasa sihat selalu.Insya-Allah.Kali ini,aku nak buatkan satu entry penghargaan buat Aida Ludin. Aida Ludin merupakan kawan kepada kawan aku yang ada dalam group List ,Edah.Aida juga sudah pun menjadi kawanfbdankawanblog aku sejak beberapa bulan yang lepas.Mungkin kami dah berkawan selama setahun melalui facebook
Aku dan saudari Aida Ludin tidak pernah bertemu empat mata.Eh?Kami mula berbual-bual dialam maya facebook setelah aku mendapati bahawa dia mempunyai blog yang agak comel dan simple.
Aku mem'follow' dia diblog dan mengaddnya difbdan akhirnya terjalinlah satu hubungan yang dipanggil persahabatan apabila dia turut memfollow blog aku dan dia mengapprove diriku.Bukan aku cerita bab follow memfollow ini untuk meminta simpati readers supaya follow blog aku jugak tapi nak bagitahu macam mana kecanggihan teknologi sekarang menjadi medium untuk make a new friends.*Tapi kalau nak follow blog aku ,aku mengalu-alukan sangat.kahkahkah.Nampak …

Half Of List

Image
Assalamualaikum w.b.t

Cuti-cuti semester ini,kalau tak  berfoya-foya dengan kawan satu kepala memang satu kerugian kan? Siapa setuju boleh angguk kepala.Sekali dah cukup kot.Tak payah angguk banyak kali. Aku bukan nampak.
Macam korang juga,aku pun ada kawan sekepala.Kalau dua kepala dah jadi lain.Tapi kali ini,half of list yang datang spendkan masa mereka dekat rumah aku. Sangat terharu.
Pikah,Tikah dan Farah. Thanks for coming :')
Sebenarnya,jauh disudut hati aku yang bersih2.5 ni rasa macam menyusahkan mereka pula.Well,rumah aku dalam kampung,jauh dari bandar. Nak sampai rumah aku pun dekat setengah jam ,kalau tak jammed :p Siapa la yang suka nak pergi kan?
Tapi.Mereka tetap datang walaupun aku tunggu dekat tiga jam kot.hahaha. Dan macam biasa, yang paling kecoh sekali adalah ibu aku.cikpuanmimi.Ibu masak macam ada orang datang nak masuk meminang aku? Tak nampak ke yang mak aku ni memang suka melayan anak-anak dara(kawan-kawan aku) sebab nak feeling feeling muda! ohoooii. 
Sanggup paks…