Saturday, February 23, 2013

Review Novel : One day You'll Be mine Oleh Inawza Yusof




Assalamualaikum w.b.t.

Malam ini,aku masih sendiri lagi didalam bilik.Seperti semalam.Tiada apa yang menarik akan berlaku,kalau aku tak on laptop,tak log in blog dan tak menulis entry walaupun sepatah dua askara. Roomate aku,Abby pergi retreat dekat Melaka. Amalia busy dengan projek Minggu Explorasi Minda.Aku bersenang lenang dihadapan skrin.Wallah~sangat awesome hidup aku sekarang.

Untuk menghairahkan hidup aku lagi,makanya malam ini,review "0ne day you'll be mine" akan menghiasi dinding blog aku yang kusam neh.


Terima kasih daun keladi,
diucapkan buat ecah esani,
atas kerelaan beliau menjadi model novel ini.




Biar aku mula dari awal supaya semuanya clear dengan apa yang aku rasa.Masuk Mph midvalley,aku terus ke bahagian highlight novel melayu dengan angah.Nampak Odybm,baca sinopsis then aku letak balik.Cover menarik,sinopsis lame.



Honestly,itu yang aku rasa.Lepas sejam,baru ada satu novel dekat tangan iaitu Cud (cinta untuk disewa) tidak dapat tidak,aku kembali mencapai Odymb.Angah tersenyum sinis.


"Tadi berlagak,kata tak best"haha=p

Aha!Bukan berlagak tapi tak terbuka hati nak beli lagi.Ambik lagi,dan belek-belek sampai puas hati.Dan terus bayar.Bila sampai kolej terchenta,aku memulakan pengembaraan aku.

1. Skima
Odybm ,aku baca sambil tidur.Bapak skima punya ayat.Bila terlalu skima,aku seolah-olah sedang belajar dewan tatabahasa dengan cikgu norizan.hmm..

Tapi ada juga baiknya bila ayat-ayat ditulis secara skima,ia dapat membantu kita dalam menguasai bahasa melayu dengan betul,khususnya dalam perbualan seharian mahupun penulisan,seperti yang berlaku tika ini.ehem-.- 

2.Jalan cerita yang menarik.
Macam mana aku tahu jalan cerita ini menarik?Of courselah aku baca,setelah beberapa kali memujuk diri ini " cepatlah baca.novel ini best-manis-masam-semua cukup"Gila kau,kalau aku tak baca,dahla poket ayah aku rabak RM33 tau.Buat membazir ja ,kalau tak baca.Aku baca dalam masa dua hari.

Well,tahniah inawza,kau buat aku rasa kagum gila dengan kau.sebab jalan cerita dia yang sangat berbeza daripada novel yang aku pernah baca sebelum ini.Walaupun tema cinta tak dapat nak dielakkan,tapi still kau berjaya menyembunyikan elemen cinta itu.Syabas.

Lagi satu jalan cerita dia,buat aku rasa macam arghhh rasa nak hantuk kepala,kalau aku skip satu-satu bab.Maknanya memang aku kena baca setiap bab lah kan?Lagi-lagi kalau skip time,Nahda kena sumbat ubat sampai terlebih dos oleh nik,memang perghh..Lepas tu mesti kau rasa,yg penulis ni entah apa-apa tapi sebenarnya aku yang tak baca.haha:p



Jalan cerita yang bersegi-segi.Tak dapat nak didescribekan. Bila Ehsan kawen dengan Fitri,lepas tu ada Aya tiba-tiba.Macam turun dari langit.Ada pula nik,nahda,firasya,Jun dan mcm-mcm lagi lah.Lepastu,ada zarith and last2 korang boleh pengsan kalau tak baca setiap perkataan,setiap isi,setiap muka,setiap bab.nasihat aku baca elok-elok.take your time.jangan baca mcm korang sedang dikejar anjing gila.

dan baca novel ni memerlukan kesabaran,konsentrasi dan imaginasi yang amat tinggi.harap maklumlah.

3.Watak.
Ehsan dan Fitri,kalau dua-dua orang nih hidup aku nak pergi stay dengan diorang.kahkah:p Gila apa tetiba nak menumpang.Entah.Diorang ni dicipta dengan sifat yang  sengal,beku,keras kepala, perasaan yang separa, dan beberapa sikap mazmumah yang lain.haha:p tapi diorang tetap sweet dengan cara mereka sendiri.

4.Bad impression 
Selepas aku beli Odybm,aku baca separuh.Lepas tu,bila aku baca komen pasal odybm dekat facebook,aku rasa geram la pulak dekat pengkritik or apa-apa jelah nama mereka.

Banyaknya cakap tak best,pasal ayat skima la, tebal ,meleret-leretla dan ada yang cakap tak best.So aku pun terfikir-fikir la jugak kan.Aku rasa yang baca Odybm,yang kutuk tak beragak tu sebab diorang still budak-budak bawah umur yang nak semua novel-cinta yang tak dek isi je kot.cinta mesti nak sweet sweet.Oh come onlah dalam hidup ini,mana ada semua benda manis je.Tak thrill la hidup kalau tak dek masam mcm konflik.Berasas?Ya! Sangat.

5. Kepada penulis inawza yusof.Tahniah sis.kau memang kaku dan beku. i like it yaww :) Cerita best walaupun ayat skima. Teruskan berkarya dan hopefully,kau sorang yang ramah dan jangan lupa baca blog aku neh -___-



Okay.review aku memang tak ketahuan so look do i care?nahhh.Siapa nak usha blog penulis,klik inawza.Happy reading yaw mangai!Ksalam.

Friday, February 22, 2013

Bangkok : Siri 2


Assalamualaikum w.b.t 

Wan-Nee(Hari ini ),aku mempunyai masalapang,alhamdulillah.
So boleh la aku menunaikan janji yang satu itu.Menyambung travelog aku di Thailand. Travelog la sangat -__-

Hari ketiga- 12 Febuari 2013 bersamaan hari selasa.Kami meneruskan kembara kami ke Jabatan Mufti,Thailand di Nong Chok.Perjalanan mengambil masa selama setengah jam. Tempat yang kukira tidak strategik kerana ia agak berjauhan dari bandar Bangkok.Hmm, mungkin ia ditubuhkan di tempat yang ramai muslim.Agaknyalah.

Bangunan Jabatan Mufti,Thailand @ Sheikhul Islam Office


 Dr.Witsarut Murad Lohwitee, membentangkan tentang misi,visi,tujuan dan fungsi sheikhul Islam kepada kami sebelum membuka peluang untuk kami mengajukan soalan.




Antara skop perbincangannya ialah berkaitan dengan  pendidikan.Dan sebenarnya,mereka banyak  menggunakan pendekatan yang ada diMalaysia.Walaubagaimanapun, 
kerajaan mereka tidak menawarkan biasiswa atau dana untuk menaja pelajar untuk sambung pelajaran ke luar negara.

Ada beberapa universiti yang menawarkan kursus berasaskan pengajian Islam bagi melahirkan ustaz ustazah iaitu di Open University In south Songkhla dan juga Pattani.

Selain itu, tahun ini saja mereka menghantar lebih kurang 150 orang pelajar Thai ke Malaysia bagi melanjutkan pengajian di UUM,UIA,USM dan lainlain,sekian berita dari Thai.haha:p

Seterusnya,kami ke Sasnavidya school.Dekat sini,kami diberi peluang untuk melihat persekitaran sekolah tersebut dan sama-sama beramah mesra dengan pelajar dan guru.
Kebetulan ustaz Umaq,tour guide kami sekolah ini dulu.

Ketika disambut oleh para guru dan pelajar-pelajar. Salam dan senyum


Kelemahannya adalah mereka tak pandai berbahasa melayu.dan aku tak pandai berbahasa siam.Oh rugi rugi! :( kalau dak,boleh sembang panjang.haha.bajet.Sekolah ini ada seorang student yang pandai berbahasa melayu,nama Ikram kot,berasal dari Penang. 

Sekolah in menempatkan pelajar berumur 12 tahun sehingga 20 tahun. Guru bahasa melayu sangat diperlukan. So siapa yang lepas belajar nak buat kebajikan jom jadi tenaga pengajar dekat sana.Aku teringin juga nak pergi.Hmm.Tunggu dua tahun setengah lagi.Insya-Allah.


Aku dan student di situ.Depa sangat sopan dan santun.Hmm,,


Bersama dengan tenaga pengajar. 


Mudir dan anak-anak pelajar.Mudir tu sangat terror berbhasa Inggeris.Malu pulak aku >.< 


Kantin yang kukira sangat besar.haha:p Jom sambung main polis entri wantujaga pula-.-



Sekolah mereka sangat bersih kerana mereka sangat berdisiplin.Tidak dinafikan!


 Solat Zohor berjemaah.Teringat pada SMKA(P) :') Teringat pada dewan terbuka Az-Zahra


Situasi didalam kelas.


guru mereka tersenyum pula -___-



Dah depa berdiri bila nampak aku pegang kamera,amik jelah gambaq depa. Sebenaqnya Aku bukan nak amik gambaq depa  pon --......--


Okay hari ketiga tamat disini sahaja.Yeay.Boring gila bila tulis blog saat maklumat yang dua minggu lepas terpaksa diperah keluar semula.Payah tau dak?!Haisyh.




Monday, February 18, 2013

Bangkok : Siri 1


Assalamualaikum w.b.t


Sawadee ka/krup

Khob khun na ka/krup for reading this blog!


Sempena semester dua yang baru sahaja terbuka( ter sebab tak sengaja buka kot.hakhak:p) ini,aku ada satu travelog hendak dikongsikan bersama-sama dengan korang.haha.
Nampak tak ayat aku, skima gila.Tapi percayalah ia lebih mudah untuk difahami dari aku menulis ayat-ayat 'rempit'kini :p

Bangkok,Thailand.Ya! 

Alhamdulillah,Minggu lepas aku pergi Bangkok. Dengan siapa?Oh.Sudah tentu dengan keluarga terchenta.Err.Maksud aku, ibu,ayah,angah,izzat dan iddin.Bukan suami dan anak-anak aku.kahkah:p(semua pergi sebab cuti sekolah,paling tak boleh tinggal ayah aku,banker tuu.haha:p) 

Trip kali ini ada perbezaan sedikit. Ada dua perbezaan dengan trip-trip kitaorang yang dulu. 

Satu : Kali ini ,aku dan keluarga pergi bangkok bawah anjuran Persatuan Pemikiran dan Pengembaraan Islam Perlis.Sebelum ini aku pergi dengan family sahaja.

Dua : Kebiasaanya,pergi mana-mana kitaorang naik apa tuh kenderaan yang ada sayap?Hah! kapal terbang.haha:p Tapi kali ini kitaorang naik bas,dua tingkat dari Thailand.

(Memang sangat-sangat selesa .Boleh main kejar-kejar dalam bas itu kalau korang nak)


Nampak tak bas neh? besar serta luas didalamnya:p



Perjalanan kami bermula pada 10 febuari 2013 bersamaan hari Ahad.Kita bertolak dari Padang besar ke Hatyai,setelah sesi mengecop passport dilaksanakan. Jam 1.00 tgh hari,kita tiba di hatyai untuk makan tengah hari dan solat.Atas sebab tertentu,kita ke Tesco,Hatyai untuk solat.

"Dan ujian pertama aku ,adalah apabila ingin ke tandas aku terpaksa beli mineral water.Takpelah kalau setakat nak beli mineral water itu,aku faham sebab negara bukan negara islam.Tapi yang membuatkan aku rasa panas hati dan rasa terhina,apabila mineral water yang aku ambil dari rak,sampai nak bayar.Cashier thailand tu prong pang prong pang.Satu butir  pun aku tak faham.

last-last aku dapat tangkap dia cakap pasal" kod bar"  sambil tunjuk-tunjuk pada botol mineral tersebut. Rupa-rupanya dia suruh aku cari kod bar.Ape kejadahnya aku yang kena cari,patutnya kau lah yang cari bukan aku yang kerja kat situ.Demm disitu.dalam hati aku dah mencaci abcdefghijklmn.Nak marah pon tak guna.dia bukan faham.Buat habis air liur aku je.Dan juga mengingatkan aku di thailand bukan tempat aku.kahkah:p jadi aku biarkan saja mineral water tu diatas meja cashier lalu blah begtu saja."

Aku pergi toilet juga selepas berjaya membeli air mineral di farmasi.hambekk kau.Mujur air mineral tu tak rasa ubat.

Selepas beberapa jam kemudian,kami tiba di Surat thani pada jam 7 petang untuk makan malam dan solat maghrib dan isya' ( Solat jama').Time neh,aku makan tomyam seafood.Perghh mabelesss.rasa nak menangis sebab dapat  makan tomyam.kahkah:p

Jam 8 malam,kita meneruskan perjalanan ke Phetchaburi yang akhirnya sampai pada jam 3.15 pagi (11 Feb 2013) hari isnin.Mesti korang tertanya-tanya bas ni direct je ke perjalanannya?  Ahh.Tak tak. Dari Surat thani ke phetchaburi yang mengambil masa selama tujuh jam lebih kurang,bas telah berhenti dua jam sekali.Maksudnya sapa-sapa yang ada masalah pundi kecing yang lemah jangan risau. Tak kan kena tahan kencing punya.K?hahaha:p. 

Di Phetchaburi,kami telah berhenti di sebuah kedai makanan islam yang menyediakan tempat mandi,toilet dan tempat solat yang kadar keselesaannya biasa-biasa sahaja.Sudah tentu lah tak sama selesanya dengan rumah kita.Nama pon pengembaraan,haruslah kena- tak-selesakan-haha:p 

Di sini,kami mengalami satu situasi yang agak mengjengkelkan ya.Kenapa?

Kerana kami terpaksa menghadap perangai tuan punya kedai dengan pekerja dia yang ala-ala berlagak ,muka masam,mungkin saraf atau urat untuk senyum tu dah terputuih.Atau pun pada hemat aku,aku rasa memang jenis perangai mereka sebegitu.Apa-apa pun warga bas kuning menganggap itu sebagai satu ujian. Sabar sabar ini tempat orang.haha:p 

Pada jam 7.30 pagi,selepas sarapan,perut dah kenyang ,kami meninggalkan muka-masam-depa dekat Phetchaburi,kami meneruskan perjalanan ke bangkok yang masih berbaki dua jam.Selama dua jam,didalam bas kami disajikan dengan cerita-cerita menarik tentang Bangkok oleh ustaz Umaq.kadang-kadang diselang selikan oleh gurau-gurauan atok-atok yang ada dalam bas.hahaha:p

Dalam perjalanan ke Bangkok,kami singgah ke pekan terapung yang dipanggil floating market Damnoensaduak,Ratchaburi. Aku rasa group kitaorang sampai paling awal dan boleh dikatakan family aku orang first yang naik sampan menyelusuri floating market tersebut.Syabas inspektor sahab.haha:p



Kalau tahun 2010,kitaorang naik boat ke sampan entah yang ada enjin,kali ini kitaorang naik yang manual punya.Nampak mak cik yang pegang kayu berbaju kuning yang mukanya diblurkan kerana permintaan dia sendiri.dia habaq" blurkan muka aku noii,nanti ramai orang minta bayaran murah noi oii"kahkah:p.Okay.Aku tipu je.Naik benda alah nih,100 bath seorang.

Gambar dibawah,muka Izzat tiada kerana adikku yang seorang itu teramatlah pemalu >.<



Gambar dekat atas,beli barang sambil mendayung sampan.Malaysia tadak.hahaha :p 

Hampir sejam setengah dekat floating market,perjalanan diteruskan ke bangkok dan sepanjang perjalanan ke bangkok,ada bendang garam.Dibawah ini menunjukkan bendang garam.Gambar kurang memuaskan akibat snap dari dalam bas.*Aku dah tak larat turun hoii semata-mata nak ambik gambar cun.Okay,sejujurnya aku memang tak reti nak ambik gambar pon -.-



Ibu dan garam yang tidak juga dibelinya.katanya malaysia pon ada garam.kahkah:p





Gambar dibawah menunjukkan Thammasat Universiti yang terkenal di Bangkok,dan mampu menempatkan sekitar 300 ribu pelajar.Dan fakulti popular ialah fakulti undang-undang.
Gambar dari jarak jauh dari dalam bas lagi.Sorrylah gambar tidak memuaskan.


Gambar pintu gerbang unversiti Thammasat 


Padang untuk sebarang perhimpunan atau acara rasmi

Dan terus check in di Chaleena hotel kira-kira jam 2 petang.


Aku tak rasa ini format travelog sebenarnya.haha.Aku main tulis saja ikut sedap hati dan mulut.Ini baru hari pertama dan hari kedua.Hari-hari berikut,akan disambung.Insya-Allah. Untuk pengetahuan korang,trp kali ini dari 10 feb sehingga 14 Feb 2013.Mata wang mereka adalah bath. 100 bath = RM 10. ( tapi sebenarnya duit RM jatuh sikit) 

Aku mengharapkan sedikit sebanyak,korang dapat juga melihat dan mengetahui tak banyak pon sikit berkaitan Bangkok dan lain-lain.Tunggu next entry okay? :) K.Salam.

'Jauh perjalanan,luas pemandangan,pengetahuan dan pengalaman'


Thursday, February 7, 2013

My birthday


Assalamualakum w.b.t

Harap-harap semua pembaca blog sihat-sihat belaka.*Pap* Tepuk tangan sekali.Hari ini 7 Febuari 2013,hari lahir aku. So dikesempatan ini,aku nak memperkenalkan tuan punya blog yang putih suci lagi bersih ini secara rasmi sebagai hadiah hari lahir. for sure yang baca blog aku ni pon semua tak kenai aku lagi kan kan  ? -.-

Aku dilahirkan di kuantan ,pahang.dan sekarang menetap di chuping,perlis. Aku anak sulung dari empat beradik dan aku merupakan anak kepada seorang pekerja kilang dan seorang suri rumah sepenuh masa :") Terima kasih untuk mereka kerana membesarkan aku dan adik-adik tanpa lelah.

Nama aku fatin nurul athirah.Boleh panggil fatin,nurul atau athirah.haha =p Sekarang, genap berumur 21 tahun.*hakikat yang aku takmau terima tapi nak buat macam mana kena hadap la jugak kan..

Aku merupakan seorang pelajar ijazah sarjana muda dalam bidang dakwah dan pembangunan insan di Universiti Malaya.* please don't expect too much from me..Tetiba aku boleh speaking.kahkah=p yalah bab-bab agama,akhlak mulia,dan ect sebab aku pon still belajaq lagi.

Aku merupakan manusia yang kejap-kejap gila,sewel,dan mereng dan kejap-kejap aku serius,skima dan sangat bengis dan kejap-kejap aku sopan,ayu dan baik budi pekerti. so please don't use this phrase bila baca blog aku. ' aku kenai sangat dah budak ni lagu mana' the fact is korang still tak kenal aku.harap maklongg! hahaha =p

" Alhamdulillah,Allah masih beri peluang untuk aku terus hidup.Mungkin Allah tahu aku masih jahil dan banyak kelemahan,that's why He give me a chance untuk berubah.Aku harap aku terus kuat dan hidayah dari-Nya sentiasa ada untuk aku."



yang dilahirkan pada tarikh ini,
Athirah.petani.pintar.

Monday, February 4, 2013

Header Baru Oleh Aida Ludin


Assalamualaikum w.b.t

Hye readers.Semoga sentiasa sihat selalu.Insya-Allah.Kali ini,aku nak buatkan satu entry penghargaan buat Aida Ludin. Aida Ludin merupakan kawan kepada kawan aku yang ada dalam group List ,Edah.Aida juga sudah pun menjadi kawanfbdankawanblog aku sejak beberapa bulan yang lepas.Mungkin kami dah berkawan selama setahun melalui facebook

Aku dan saudari Aida Ludin tidak pernah bertemu empat mata.Eh?Kami mula berbual-bual dialam maya facebook setelah aku mendapati bahawa dia mempunyai blog yang agak comel dan simple.

Aku mem'follow' dia diblog dan mengaddnya difbdan akhirnya terjalinlah satu hubungan yang dipanggil persahabatan apabila dia turut memfollow blog aku dan dia mengapprove diriku.Bukan aku cerita bab follow memfollow ini untuk meminta simpati readers supaya follow blog aku jugak tapi nak bagitahu macam mana kecanggihan teknologi sekarang menjadi medium untuk make a new friends.*Tapi kalau nak follow blog aku ,aku mengalu-alukan sangat.kahkahkah.Nampak tak permainan dekat ayat atasnih?wu'ahwu'ahwu'ah.Wuu.It's just a joke okay! Don't take it seriously. -.-

See,aku ni peramah tau.Kawan kepada kawan aku pun aku boleh angkat jadi kawan aku.Harap-harap dia tak menyesal kenal dengan aku.hahahaha.Setelah menimbang baik dan buruk lalu aku meminta tolong Aida untuk menghasilkan header baru untuk dijadikan header pada blog aku.

Selepas beberapa hari.Inilah hasilnya.Weeeeeee.Simple.No flowers.No pink!Hahahaha.Pheww Nasib baik.Kalau dak menangis aku.Perghh,buat teruk kan?=p

Header baru untuk tahun 2013.


Jadinya,aku ingn mengucapkan terima kasih diatas kesudian dia untuk menerima dan menghasilkan header atas permintaan aku.Terima kasih itu satu amalan yang sudah semakin pupus dalam kalangan masyarakat kita.Mungkin ditelan dek zaman serba canggih.Aku rasa.


Aida,thanks okay sebab buatkan header untuk saya.Sorry kalau ambik masa lapang awak.hahaha =p Saya dah jadikan header dkt atas tu header saya sejak beberapa minggu lepas.Tapi saya dah transparentkan dia.Mohon jangan kecil hati.haha Nanti kalau turun miat,saya belanja awak.Ehehe:)

So readers,kalau rasa header tu cun tu bukan aku yang buat.Itu hasil kerja Aida.Aku hargai sebab aku tahu masa nak buat header ini ,sampai berpeluh-peluh dia mengeluarkan keringat dia tau.hahaha=p

Okaylah.Terima kasih kerana singgah baca!Salam.



Saturday, February 2, 2013

Half Of List

Assalamualaikum w.b.t


Cuti-cuti semester ini,kalau tak  berfoya-foya dengan kawan satu kepala memang satu kerugian kan? Siapa setuju boleh angguk kepala.Sekali dah cukup kot.Tak payah angguk banyak kali. Aku bukan nampak.

Macam korang juga,aku pun ada kawan sekepala.Kalau dua kepala dah jadi lain.Tapi kali ini,half of list yang datang spendkan masa mereka dekat rumah aku. Sangat terharu.

Thanks for coming :')

Sebenarnya,jauh disudut hati aku yang bersih2.5 ni rasa macam menyusahkan mereka pula.Well,rumah aku dalam kampung,jauh dari bandar. Nak sampai rumah aku pun dekat setengah jam ,kalau tak jammed :p Siapa la yang suka nak pergi kan?

Tapi.Mereka tetap datang walaupun aku tunggu dekat tiga jam kot.hahaha. Dan macam biasa, yang paling kecoh sekali adalah ibu aku.cikpuanmimi.Ibu masak macam ada orang datang nak masuk meminang aku? Tak nampak ke yang mak aku ni memang suka melayan anak-anak dara(kawan-kawan aku) sebab nak feeling feeling muda! ohoooii. 

Sanggup paksa aku pergi pasar sebab nak bagi makan kat tetamu paling hormat ini.Tapi aku tak kisah sebab ibu aku memang sangat mengalu-alukan tetamu.Ibu cakap,tetamu itu membawa berkat.* Tapi aku tak doklah layan mereka first class pon.haha

'Pi pasaq lekaih. Pi beli ayam dua ekoq,udang hak besaq sikit,pastu beli la halia,lengkuas...bla bla.bla.'Dan beberapa jam selepas itu terhidanglah ayam goreng,kari udang dan sayur campur.Hmm,mabeles.

Half of LIST.Interpretasi Angin dan  panorama.

Kenapa half of List? Dan apa itu List? hmm,let me clarify something.List itu singkatan kepada group yang dicreatekan oleh Fathiah . List tu pula singkatan kepada love is bla bla dan bla.Hahaha.Biarlah rahsia*padahal aku pun tak tahu maksud dia apa* :3

Tujuan group ini adalah untuk mereka yang tahanfizikalmental dan rohani.Walaupun semuanya bukanlah meminati perkara yang sama tapi kalau ada something happen tak kira baik atau buruk,kita orang akan share.Minta pendapat,bagi pendapat.Jadikan mereka sebagai rujukan dan bermacam lagi.

Hubungan persahabatan kami tidak sesweet mana pun.
Tapi boleh tahan panas lah :p
Aku suka.


Kali ni,tak semua boleh join,edah,fathiah tak boleh sebab ada hal.So yang ada yang kat atas tu je lah.Aktiviti mereka di rumah aku,nampak gambaq atas tu dah boleh teka. Bergambar tu hobi mereka.kalau tak dek gambar,itu ternyata bukan mereka.

Malamnya,lepak sambil berkongsi macam-macam.Yang banyaknya pasal kehidupan dekat u masing-masing.Aku boleh konklusikan bahawa aku sahaja yang tak berapa gembira dekat u.sob sobss.Dan lepas itu layan movie,konon nak hantu-hantu sangatlah.Tapi semua ngantuk,tidoq awai.Hantu kemana?Undefined! -.-

Pagi tadi,ikut rancangan mereka nak baliklepas breakfast tapi terkandas bila ibu aku feeling feeling nak bergossip dengan anak-anak dara ini kan,so layan kan je lah.Dekat pukul satu jugak,baru mereka balik.

Setelah apa yang berlaku,satu benda ja yang aku dapat konklud kan.Sesungguhnya nak cari kawan satu kepala macam ni memang payah.Susah dan senang diberesin bersama-sama.Terlalu sukar untuk ditemui!Hanya mereka.Ya!


Review Tentang ... Dhiya, Syud

" Andai waktu itu menunggu... mungkin dia boleh pulang tanpa perlu meredah hujan." - Syud  "Andai dia menunggu waktu...