Posts

Showing posts from January, 2013

Review Novel : Dia Tak Tanya Oleh Aleya Aneesa

Image
Assalamualaikum.
Hello hello. Siapa disana? Aku disini ! wohooo. Akhir-akhir ni,walaupun aku mempunyai peluang,ruang dan kesempatan tapi aku tetap juga malas nak meng'update' blog aku yang memang ' selenge' ni. 
Nak tahu kenapa? Pheww ~ mestilah disebabkan cuti sem aku yang telah kujalani bermula minggu lepas. Uhuk uhuk* Macam itu lah aku. Bila tak ada masa, minta bagi ada masa supaya boleh update blog. 
Tapi 
Bila dah diberikan masa oleh-Nya,malas malas malas dek hasutan syaitan. A'uzubillah hi mnasyaitonirajimmm.ehemm.
Okay. Tak payah nak ceramah kat sini pulak.Tujuan aku menulis entry ni adalah untuk mengkhabarkan berita gumbira buat penchenta novel. Di ulang sekali lagi, penchenta novel ok? Bukan penchenta manusia.hahaha :p okay langsung tak lawak -.-
Berita gumbiranya ialah aku telah membeli DTT sebaik sahaja aku habis final paper pada tarikh 16 Jan 2013 jam 10.30 pagi.Amekauuu. terus naik bas rapid ke MPH Midvalley. Nampak tak kesungguhan dan kegigihan aku??Haaa.Nam…

NEW YEAR : TAHUN HIJRAH

Jam 11 malam.Opie yang masih menghadap KELABU sesekali memerhati tingkah Paie yang sedang menyiapkan diri. Jeans, t-shirt long sleeves dan shawl hitam sudah lengkap dikenakan.Make up sikit.
          "Keluar ke ? " soal Opie. Paie mengangguk lambat lambat.
          " Kejap lagi countdown" Kepala Opie pula yang terangguk angguk faham.          Paie memandang Opie yang sedang membaca novel karya Nadia Khan dengan penuh khusyuk. Paie duduk diatas lantai sambil mengenakan sneakersnya.
         " Kau tak nak join sambut tahun baru sekali ? Meriah kot" Opie tersenyum. " Aku dah sambut " Paie terdiam. " Bilanya? kau sambut apa ja?"
          " Tahun Baru Hijrah" Paie terdiam. Terasa aneh disitu.
Sneakers dicabut dan dia terus menanggalkan tudungnya. Di tarik kerusi cokelat, di capai nota law lalu membaca seperti biasa.
          “ Tadi kata nak keluar?”

           “Tak jadi,esok aku start final”

“ Oh okay. All the best. Aku doakan untuk kau” …