Posts

Showing posts from October, 2012

Dia : Sahabat baik Di Um

Image
Salam alaik ! 
Dua hari lagi Oktober bakal meninggalkan kita.November pulak bakal menjelma. Apa yang aku harapkan semoga semua urusan diri aku,keluarga aku,adik adik aku ,sahabat baik aku ,sahabat2 yang lain dan roomate serta org yg mengenali aku akan berjalan dengan lancar.
'Semoga Allah permudahkan segala urusan kita.Amin.'
Mengenai aku,Alhamdulillah hampir dua bulan menjadi pelajar UM yang semuanya mcm 'free' tapi 'heaven' .aku masih boleh bernafas dan menjalani kehidupan baru disini.Thanks Allah kerana kuatkan semangat dan tabahkan hati dan jiwaku yang kadangkala rapuh bak bisut jacobs.
Menjadi Pelajar UM sudah tentu tidak sama seperti pelajar STPM !  Mana-mana pon tak akan sama !  Itu satu fakta yang perlu diterima. Baik atau Buruk.Harus terima.
Bercerita mengenai kisah aku tiada yang menyeronokkan.Cuma setiap kata-kata yang dicoretkan disini sebagai salah satu wasilah untuk aku meluahkan perasaan,melemparkan pendapat dan ect :p


Masalah yang sukar  buat a…

Hidup di Um bagaikan pelangi

Image
Salam alaik ! :)
Fuh fuh Fuh ! *Menarik nafas dan lepaskan dengan perlahan-lahan.Duduknya aku dihadapan laptop kesayangan yang bakal dimamah usia,aku nak cerita sikit-sikit la perkembangan aku dekat Universitas Malaya ini.Eh Eh ? *bajet retisss la teww :p
Rindu rinduan. Serius !
Hampir sebulan aku duduk kat sini,aku dapat rasa banyak gila kot perbezaan.hewhewhew Okay,Boleh tak aku nak terus kata ,aku rindu gila babas dekat ayah dengan ibu aku iaitu Inche Mohamad Amri dan fuan Rosmi Khairani :')
Rindu rindu rindu sesangat.*Ohh tolong~ Ayaq mata nak menitis dah ni :'( Kenapa aku rindu? Of course ada sebab kan?Tapi kadang-kadang kita tak perlu sebab pon,rindu itu dah jadi fitrah kita sebagai manusia.
Pertama-tamanya aku rindu dekat ayah.Oh yaaa.Sebab masa ayah ibu hantar aku dekat kolej 8 - 2 September yang lepas, aku perasan ayah menangis.Bukan senang nak tengok ayah menangis.*Bila tanya ibu " ayah nangis ke?" ibu cakap tak " Tapi mata ayah merah tandanya mata masuk habu…