Posts

Showing posts from January, 2012

Review Novel : Tak Mungkin Dia Oleh Rania Firdaus

Image
Assalamualaikum w.b.t


Tak mungkin dia kan ? Tapi aku rasa dia . tapi tak kan la pulak. Aku pon konfius. haha . Ayat memang tak boleh nak faham. okay siapa dah baca novel kat atas nuh ? kalau dah , senyum sorang sorang okay.Sebenarnya aku baca agak lama la novel ni . lama tak lama minggu lepas. Tapi baru nak buat review.what da kura kura betol kan. lambat sangat .Ni pon mujur ade , kalau tak dek korang jugak yg rugi. heh ~~
Macam entri aku sebelum sebelum ni bila pasal review novel kengkonon la nak review bagai kan. Aku akan cerita watak siapa yang paling aku suka. part mana yang best tak kira la kelakar/sedih/marah/ atau apa apa je lah . Janji part tu yang buat aku rasa penulis ni memang ada style tersendiri.
Watak yang paling aku suka, haruslah Izhar Halqi. Hero atau tak yek ? tak sure la. baca sendiri baru tau kan? =,=   First time baca , terdetik di hatiku * nama hukum tajwid  pon boleh buat nama watak. ---- lagikk . memang s tyle lah. Tapi aku pon tak berapa sure la mungkin di alam r…

Review Novel : Mahar setulus Hati Oleh Ayu Emelda

Image
Assalamualaikum dan selamat malam .. .. ..








Pagi-pagi buta mcm ni , aku nak luahkan perasaan aku terhadap karya kak ayu emelda yang ke-5.whoaaa ~~ dari aku lower form sampai aku upper form sampai aku tgh tanam buah anggur  ,akak penulis ni menulis karya-karya yg pelbagai tak dak la stereotaip ja. Dan aku perasan yang jalan cerita yang akak comel ni tulis sedikit berbeza drpd yang lain. Mungkin disebabkan tittle 'novel nur' menjadikan ia lebih islamik. walauapeapepun , aku paling paling paling suka karya yg kelima ni - MAHAR SETULUS HATI- tak sia-sia aku cari sampai alor staq weyhh , habaq mai kat hiangg ... memang buat aku touching dan sebak.

Aku dah lama nak baca novel ni , tapi disebabkan aku terpaksa berdepan dengan STPM ,aku slowkan la kegiatan mentelaah novel ni , Jadi bila habis ja exam ,aku terus jejak kaki kat kedai buku utk carik novel ni ,malangnya  tak ada.. hailah hailah.Lepas sebulan,baru aku dapat baca novel ni. tengok cover m…

Review Novel : Aku Pilih Dia Oleh Hezzy Azra

Image
Dua hari berlalu tanpa update apeape. Sekarang aku nak update tentang Novel yg baru aku beli. dan aku dah selesai baca. dan baru terfikir nak review.Bajet bagus ja aku nak review novel kan ? rajin terlebih. 


 "Aku Pilih Dia" .Sebelum baca , tgk cover mcm tak best pon. Biasalah hidup aku ni mmg suke judge book by its cover. haha. Aku mulakan pengembaraan aku bersama tiga watak utama iaitu Raif , Johana dan Ian sehingga jam 2 pagi .*Kalau time tu kau buat solat sunat tak ke dapat pahala?heee .




Memang kebiasaan aku , kalau beli je novel,aku akan baca ending atau part last atau bab terakhir.Ramai orang pelik dgn peel aku ni tapi bg aku kadangkadang jd pelik ni unik. :) Bile aku tgk ending ,aku senyum ja. senyum sebab apa aku tak pasti maybe sbb happy ending. Biasalah manusia semua nak happy mana nak yang sadsad ending ni.
Aku share sikit je sbb kalau nak tau lebih mendalam dan kalau korang rase nak feel terlebih.pergi kedai buku,beli dan baca :) Honestly, aku suka bila part Ian pula…